• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
byBiehl en duurzaamheid

byBiehl en duurzaamheid

byBiehl - Wellicht het meest duurzame sieradenmerk van de Benelux. 

100% gerecycled zilver en gouden sieraden
De mijnindustrie is zeer vervuilend. Daarnaast worden er vervuilende chemische stoffen gebruikt om het zilver te winnen. Het resultaat is een enorme vervuiling welke de natuur verwoest met ernstige consequenties voor zowel mens als dier.


Er is genoeg goud en zilver wat al gewonnen is. Waarom zouden we deze materialen niet gebruiken? We smelten het en gebruiken het opnieuw! Dit proces is veeleisend, vooral om de zuiverheid van de materialen te behouden. Hierdoor is het een lang proces geweest om er zeker van te zijn dat de materialen die we gebruiken écht 100% gerecycled zijn. Maar we zijn er gelukkig in geslaagd! 

Onze leveranciers zijn gecertificeerd door ‘Responsible Jewelry Council’, welke erop toezien dat alle stappen van het productieproces verantwoordelijk worden doorlopen. Hierdoor is byBiehl een van de eerste merken, die haar producten 100% gerecycled mag noemen. 

‘’ Het is belangrijk om het verschil te maken en het goede te doen.Tegenwoordig is het gemakkelijk toegankelijke goud al gewonnen. Om het overgebleven goud te winnen zijn er teveel chemische middelen nodig. Daarom is het enige goede wat je kunt doen, het hergebruiken van al het zilver en goud wat er al is! Het is even zuiver als nieuw’’. 

Charlotte Biehl. 

#MadetoLast 

De sieraden van byBiehl zijn duurzaam in design en kwaliteit. Charlotte Biehl ontwerpt sieraden die tijdloos zijn en jaren kunt blijven dragen. Sieraden die persoonlijk zijn en een verhaal vertellen. Alle sieraden zijn met elkaar te combineren, dus een collectie is nooit gedateerd. In plaats daarvan kunnen alle sieraden ‘vernieuwd’ worden door ze te combineren met een item uit een nieuwere collectie. 

”I want to do the right thing. It’s important for me that we at byBiehl also make a difference for our world and do good things. This shift to using 100% recycled materials is part of the journey we are on at byBiehl where we are trying to make our company more sustainable” 

Charlotte Biehl 

 

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.